22 Kasım 2010 Pazartesi

Simsiyah Browni


Otobüsteyim. Eve gidiyorum, halının üzerinde misket oynadığım eve… Zaten ceplerim de misket dolu değil mi? Verdim sanıp geri aldığım, sattım sanıp satamadığım…


Al misketlerini, ver misketlerimi, ben oynamıyorum!


Yol bitmek bilmiyor, sıkıldım artık. Kitap okumak istemiyorum, uykumu getiriyor. Müzik dinlemek de istemiyorum. Ne yapsam, ne yapsam? Defterim çantamda tabi ki, kırmızı kalemimle birlikte. O zaman başka bir şey düşünülebilir mi?


Bu bayram tatili terapötik dozu yüksek bir tatil, en azından planladığım kısmı böyle. No pain, no scream, no fear… Sükunet, sükunet, sükunet… Ama, ama bir şeyler daha olmalı. Biraz keskin, biraz baskın, biraz da siyah??!


Siyah?


Eine gute Idea!


Simsiyah bir browniii! Yumuşacık ama simsiyah. Çok çok siyah, çok çok keskin, çok çok baskın. Evet, aradığım bu. Beni başka bir şey yatıştıramaz.


İlk yudumuyla bile ağzımda dağılırken genzimde yakıcı kakao tadını bırakabilecek bir browni, daha ne isteyebilirim ki?


Haydi, yapalım o zaman!



MALZEMELER


  • 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)

  • 1 paket bitter puding (pudingin çeşidini kakaolu olmak koşulu ile isteğinize göre değiştirebilirsiniz)

  • 1/2 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı sıvı yağ (1/2 paket margarin+1/2 su bardağı sıvı yağ da tercih edilebilir)

  • 1 su bardağı süt

  • 1 paket kakao (25 gr)

  • 2 su bardağı un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • 1+1/2 su bardağı parça fındık

  • Eser miktarda margarin (kek kalıbını yağlamak için)

  • ½ su bardağı pudra şekeri (üzerini süslemek için)


YAPILIŞI


  1. Fırınınızı 150 dereceye ısıtın.

  2. 25 cm çapındaki kek kalıbınızı margarin ile iyice yağlayın.

  3. Büyük bir kapta yumurta ve şekeri beyaz bir köpük halini alana kadar mikserle çırpın. Ardından toz pudingi de ilave edip çırpmaya devam edin.

  4. Sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.

  5. Sonra sütü, kakaoyu ve fındıkları ilave edip karıştırın.

  6. Oluşan karışıma unun bir kısmını, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyip tekrar karıştırın.Unun kalanını da ilave edin.

  7. Ardından yağladığınız kalıba döküp fırına verin. Yaklaşık 50 dakika sonra bir bıçak yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçak kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Islak çıkıyorsa 3-5 dakikalık aralıklarla kontrol ederek pişirmeye devam edin.

  8. Oda sıcaklığına geldiğinde keki servis tabağına ters çevirin. Üzerini pudra şekeri ile süsleyip servis yapın.


Guten Appetit :)

2 yorum:

  1. Yaw ben ilk bölümü okudum, beyin olarak yedim ve doydum:) Zaten keki de yapamazdım iyi oldu:) Kalemine sağlık..

    YanıtlaSil