12 Aralık 2010 Pazar

Vildan'ın Muhteşem Tavuklu Kapaması




Cuma günü gelen yağmur, fırtına ve kar üçlüsü ile birlikte bütün planlarım değişti. Aslında hiç hoşlanmadığım ve dolayısıyla sinir katsayımı en üst seviyeye çıkarabilecek bir durumdur bu. Ama nedense bu kez tüm sukunetimi koruyabilme gibi benden beklenmeyecek bir hareketle B planını uygulamaya geçtim.

B planı nedir?

Hemen anlatayım. Haftasonu tatili için bir yerlere gitmek... (Göründüğü kadar masum değildir bu girişimim, sakın kanmayın!)

Öncelikle konaklama için evli arkadaşlardan bir çift seçilir (genellikle Kuzucuoğlu çifti veya Gündüz çiftidir bu çift). Sonra da seyahat bavulu (yazın 10''lik, kışın ise 15''lik bir bilgisayar çantası) hazırlanarak minimum 2 akşam olmak koşuluyla o eve yerleşilir ve mutfak ele geçirilir.

Bu haftasonu tatilimi, hava muhalefeti sebebiyle İstanbul sınırları içinde kalmayı daha müsait bularak mütemadi 2. adresim olan Gündüz Malikanesi'de geçirmeyi tercih ettim (ki çoğu zaman 1. adresim de sayılabilir). Tüm cumartesi hengamesine rağmen (özel ve ailevi mevzulardır, anlatma ihtimalim yok) sonunda sevgili Vildancığım, biricik ortağımla mutfağa girmenin bir yolunu bulabildik. Sonrası mı? Tabi ki nasıl geçtiğini anlamadığımız saatler ve değişik lezzetler fırtınası... Deneyin ve görün, bize hak vereceksiniz.

Yani özetle çok çalıştım bu haftasonu, çok... Ama hepsi birden olmaz, teker teker... Önce Vildan'ın muhteşem tavuklu kapaması ile başlamak istiyorum sevgili eşi Coşkun'un harika fotoğraf yorumları ile birlikte.

Haydi yapalım o zaman!






Malzemeler

2 adet orta boy soğan
2 su bardağı pirinç
1 adet tavuk göğsü
50 gr tereyağı
4 su bardağı su
3 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Yapılışı

1. Öncelikle 4 su bardağı su ile tavuk göğsünü haşlayın.
2. Tereyağını ayrı bir tencerede eritin.
3. Soğanları küp şeklinde ufak ufak doğrayın ve erimiş tereyağı ile birlikte kavurun.
4. Pirinci yıkadıktan sonra soğanlarla birlikte iyice kavurun.
5. Kavrulan soğan-pirinç karışımını yaklaşık 25 cm çapındaki yuvarlak bir fırın tepsisine koyup üzerine haşladığınız tavuk göğsünün suyunu dökün.
6. Baharatları ve tuzu da ilave edip karıştırın.
7. Haşlanmış olan tavuk göğsünü iri parçalar halinde bölerek pirinçlerin üst kısmına yerleştirin.
8. 220 derecedeki fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar (pirinçlerin üzeri kızaracak) pişirin.
9. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Guten Appetit :)





1 yorum: