24 Aralık 2010 Cuma

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyeleri



Hissiyatımı kaybettim bu aralar, iyi olsa da hissetmiyorum, kötü olsa da... Bir yandan da güzel aslında, kafam rahat. ''Oh be!'' durumu, tavsiye ederim.Güzel haberlerim olabileceğinden bahsetmiştim hatırlarsanız, olmadı. Olsun, yapacak bir şey yok. Hayal kırıklığı mı? Evet. Ama gece uyumak için koyun sayar gibi hayal kırıklıklarımı sayacak değilim. Zamanı değilmiş demek ki, daha sonra belki, başka bir şey belki, bilinmez... Bekle ve gör...

1, 2,,,, 3??? Ne! 4 mü? Yok artık.

Daha neler göreceğiz acaba, neler neler? Hayaller, umutlar, mutluluklar, kırgınlıklar, küskünlükler, eksiklikler, eziklikler, sevinçler, çığlıklar, isyanlar...

Gidenler, gidemeyenler, gitmek istemeyenler, gidip de dönmeyenler, dönüp de bulamayanlar, gözü arkada kalanlar... Gidenleri bekleyenler, sadece bekleyenler, beklemekten sıkılanlar, beklediği olmayanlar... Kaybedenler, kaybolanlar, yolunu şaşıranlar, yoldan çıkanlar... Doğumlar, ölümler, savaşlar, barışlar, kayboluşlar...

Yani demem o ki, hayat bir silsile-i sukut hayaldir ama unutmamak gerek, her zaman bir umut vardır, ufacık bile olsa... Mor ve Ötesi ne demiş? Mutluluk her yanda, üzülmek için dinazor olmam gerek. Yalan mı?

Bu arada yeni yıl hazırlığı olarak hindi dolması tarifini vermeyi planlarken henüz ne yapacağıma ve nerde olacağıma karar veremediğim için planım suya düştü. O sebeple yerine yılbaşı kurabiyeciklerini seçtim. Ama çok güzeller! Yalnız dikkat etmeniz gereken bir husus var: Sakın fırından çıkardığınız tepsiyi elinizle tutmayın, çok acıtıyoorrr!! Şu an parmak izlerim yok mesela.

Yeni bir yıla fırından gelen mis gibi kurabiye kokusunu içinize çekerek başlamak için daha ne bekliyorsunuz?

Haydi yapalım o zaman!


Yapılışı

  • ½ paket margarin (oda sıcaklığında)

  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-1/2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz
  • ½ çay bardağı toz şeker


Yapılışı

1. Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırın.

2. Margarin, sıvı yağ ve şekeri 2-3 dakika kadar çırpın. Ardından yumurtanın sarısı ve yoğurdu da ilave edip çırpmaya devam edin.

3. Unun yarısını, kabartma tozunu, zencefili, tarçını ve tuzu da ekleyip yoğurmaya başlayın. Unun kalan yarısını da ilave edin ve elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.

4. Hamurdan iri parçalar kopararak bir kesme tahtası üzerinde bardak yardımıyla hamuru yaklaşık ½ cm kalınlığında açın ve adam şeklinde kurabiye kalıbı ile kesin.

5. Kestiğiniz hamurları önce ayırmış olduğunuz yumurtanın beyazına sonra da şekere batırarak tepsiye dizin.

6. Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar (üzeri kızarana kadar) pişirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.


Guten Appetit:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder