9 Ocak 2011 Pazar

Çikolata Soslu Krep Pasta






Yoğun bir hafta sonu programından sonra nihayet evimde ‘Yok Böyle Dans’ izlemeye hazırım. Çayımı da aldım yanıma sıcak sıcak, uyuyakalmam inşallah.


Bu hafta bir misafirim vardı mutfağımda, sevgili çömezim Demettoş. Birlikte lazanya, havuç salatası ve çikolatalı krep pasta yaptık. Sonra da afiyetle yedik. En sevmediğim iş olan havuç rendelemeyi Demet'e yaptırdım, o kadar da olsun ama değil mi? Yoksa asla kıdem yapmam, hiç huyum değildir, ne münasebet. Bunu 2 haftada bir yapmayı planlıyoruz ‘Movie Night’ adı altında. Güzel olacak şüphesiz.


Yalnız My Sassy Girl nasıl inanılmaz bir filmdir anlatamam yani. Ama Korean versiyonu. Bir filmin sonu bu kadar mı güzel planlanır, bu kadar mı tahmin edilemez olur? Çok başarılı cidden, şiddetle tavsiye ediyorum. Ayrıca soundtrack de süper, I believe diye başlayıp Korece devam ediyor, enteresan. 3 gündür mütemadi dinliyorum ve sanırım koreceyi söktüm.


Bu akşam yazıyı çok fazla uzatamayacağım, güzel havaya, eğlenceli hafta sonuna ve yüksek enerjime rağmen yazabilirliğim düşük. O sebeple derhal çikolatalı krep pasta yapımına geçmek istiyorum.


Haydi yapalım o zaman!


Malzemeler

Krep için

  • 1 su bardağı süt
  • 1-1/2 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 50 gr tereyağı

Çikolatalı sos için

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı kakao (eğer renk vermezse miktarı artırabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya

Ekstra malzeme

  • 2 adet kivi
  • 1 adet muz
  • ½ su bardağı çekilmiş fındık

Yapılışı


1. Tüm krep malzemelerini geniş bir kasede karıştırın.

2. Orta boy bir teflon tavada krepleri pişirin. (Kreplerin ince olmasına özen gösterin)

3. Her bir krep piştikten sonra hemen tereyağı ile yağlanmalıdır.

4. Derin bir tencerede çikolatalı sos için gerekli olan malzemeleri iyice karıştırın ve tencereyi ocağa alın.

5. Sosu, koyulaşana kadar pişirin. Koyulaştıktan sonra altını kısıp 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

6. Meyveleri ince dilimler halinde doğrayın.

7. Büyük bir servis tabağına 1 tane krep koyun. Üzerini çikolatalı sos ile kaplayın. Dilimlediğiniz meyveleri yerleştirin ve 2. kata geçin. Aynı işlemi tekrarlayarak tüm krepleri bu şekilde yerleştirin.




8. En üst katı da sosla kaplayıp üzerini fındıkla süsleyin.

Pastanız servise hazır…



Not: Çikolatalı sosu, 400 ml çiğ krema ile 400 gr bitter çikolatayı eriterek de elde edebilirsiniz.

Guten Appetit J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder